Индикатори за магическите умения

chaos magic (Small)

автор: Агена

Изданията,опитващи се да популяризират магията за обикновените хора я делят на положителна-бяла и отрицателна-черна. Всъщност,всичко е далеч по-сложно. Видовете магия не са два,а много повече и всеки от тях е способен да осъществи както полезни,така и вредоносни действия.

Магическият дар има различен характер.Някои добре чувстват силите на природата и могат да работят с растенията,животните и др.Друг пък има способността да организира и обединява група магове,трети работи по-добре сам или пък е с по-добре развит по рождение сексуален център.Някои умеят еднакво добре да боравят и със светлата,и с тъмната страна.Един може да изпраща успешно проклятия,друг пък изобщо не може.

В човека съществуват седем енергийни центъра,наречени чакри. Ето какви са техните име,цвят и значение:
САХАСРАРА-теменната област.Свързана е с абстрактното мислене,с абстрактните идеи,които не могат точно да се изразят с думи или с образи.
АДЖНА-м-у веждите,т.нар. „трето око“.Образното мислене,концентрацията на вниманието.Носи информация във вид на двуизмерни и триизмерни зрителни образи.
ВИШУДХА-гърлото.Свързана с творчеството и красноречието.Оттам произтича потока от информация-думи,музика и т..н.
АНАХАТА-м-у лопатките,на нивото на сърцето.Емоционалност,общуване.Сложни енергийни взаимодействия,управление на каналите.
МАНИПУРА-нивото на слънчевия сплит.Сила на волята,самоконтрол,издържливост.Осигурява постоянен,равен поток на енергията.
СВАДХИСТАНА-м-у половите органи и пъпа.Красота и сексуалност.Кратки,но мощни избици на енергия.
МУЛАДХАРА-основата на гръбначния стълб.Физическа сила,общо здраве.Натрупан запас от енергия,който може да се използва във всеки момент.

Обикновено маговете виждат тези чакри във формата на сфери или други фигури в енергийното поле на човека.Клкото е по-голяма сферата,толкова е по-добре развит съответния център у човека. При обикновените хора, нямащи магически дар е най-вече развит един или два центъра, при маговете-три,като един от тези трите е някоя от горните чакри-тва е надежден признак за определяне на магическите способности.При много силните магове са добре развити 4 центъра, но това се среща доста рядко.
Останалите енегийни центрове обикновено са развити дотолкова, доколкото да поддържат нормалната жизнена дейност на човека.Това обаче не е достатъчно за използването им в магическата работа.

Съществуват техники за развитие на слабите центрове до нивото на силните. Един от центровете, най-слабият/при хората без магически умения това са два или три/, почти не се поддава на развитие и се явява най-добрата мишена за негативни магически въздействия.
Онези,които не могат директно да видят енергийните центрове в човека,могат да оценят степента им на развитиев зависимост от биологическото им проявление в човека. Ако човек е добре развит физически и в него се чувства нещо „диво“, то тогава при него е силно действаща Муладхара.

Ако може красиво да говори или да пее,то тогава добре развита е Вишудха.Най-слабият център избива и под формата на различни болести на съответните органи,свързани с дадената чакра.

4-те долни енергийни центъра обезпечават енергийната работа на мага,трите горни-информационната му. Червеният център ни помага да се запасим с енергия и да имаме надеждна защита.Оранжевият ни дава възможност да осъществим силно магическо въздействие за кратко време. Жълтият е нужен за магически практики,които ще траят дълго време или дори цял живот. Зеленият се задейства за сложна и фина работа. Синият отговаря за творчеството, а също и да се говорят красиви думи,които да убеждават хората. Развитият индигов център способства ясновидството.Виолетовият помага да разберем законите на Вселената,да си създадем собствена философия.

Ясновидството,творческият талант и разбирането на природните закони са полезни за всеки маг,но някои теоретици погрешно наблягат само върху тях-сами по себе си,те могат да създадат само суха теория.За материални действия обаче е нужна енергия.От друга страна,енергията при магическата работа трябва да се насочва в точно определена посока,затова,ако поне една от горните чакри не е добре развита,човек не може да стане маг.Ясновидството може да развие всеки маг след дълга упорита работа,но творчеството-не.Творчеството или го има,или го няма.

Обикновено като източник на енергия за мага служи онзи най-долен енергиен център,който е най-добре развит у него.Двата по-горни енергийни центъра,които са добре развити у него се използват непосредствено в работата.Червеният център може да е само източник на енергия.
Ритуалната магия произвежда мощен изблик на енергия за кратко време/оранжев център/.Ако маг провежда групов ритуал,той трябва да управлява потоците от енергия,които излизат от другите участници в ритуала/значи е нужно да има добре развит зелен център/ или пък да управлява хода на ритуала/значи син или виолетов център/.
Създаването на енергоинформационни същности и управлението им/т.нар.черна магия влиза тук/,изисква сложно управление на потоците на енергията/предполага се добре развит зелен център у черния маг/. Желателно е ясно да се вижда и енергетиката,което предполага добре развит индигов център.

Унищожението на енергоинформационните същности / с това се свързва бялата магия/,също предполага добре развит зелен център,а също се изисква и работа по откриването на такива същности,което произтича от жълтия център.

ВИДОВЕ МАГИИ И ВРЪЗКАТА ИМ С ЕНЕРГИЙНИТЕ ЦЕНТРОВЕ

Природната магия /зелена по същността си/ е свързана с чувството за връзка с природата/добре развити зелен и червен център/.Съвсем същото може да се каже и за системата Вуду.
Сексуалната магия по същността си е сива и има за източник на енергията оранжевия център.За контакт с хората е добре да бъде развит и синия или зеления център.
Практиките на Кастанеда и въобще работата със сънищата изисква постоянна концентрация на силите-добре развит жълт център и също работа със зрителни образи-индигов център.
В НЛП основната работа се движи около синия център,а за усилване на емоционалната връзка с обекта на въздействието е желателно да е налице и добре развит зелен център.
Ако има различен набор от магически способности и развити центрове,магът може да работи в областта на няколко системи-практиката обаче показва,че

Кастанеда-практиките и сексуалната и ритуална магия не особено добре се съчетават с другите направления.

МАГИЧЕСКИ УМЕНИЯ И СТИХИИ

Това,какви магически умения ще прояви един индивид,зависи от афинитета му към съответната стихия: Земя,Въздух,Огън или Вода.
ЗЕМНИЯТ МАГ се отличава с красива и пропорционална външност,добро здраве.Във всяка ситуация търси надеждни и прости решения. Обича гората,животните и въобще дивата природа. Побеждава като привлича силите на природата на своя страна.

Към сферата на магията на Земята се отнасят всички техники с използване на силите и законите на природата-енволтирането,ритуалите,при които се използва кръв,задействане на животни в магическите практики.Тук е т.нар.народна,селска магия/а също и някои направления на черната магия и вещерството/-ползват се треви,дървета,камъни и други природни предмети.
Във външността на ВЪЗДУШНИЯ МАГ се чувства интелектуалността.Във всяка ситуация се старае да събере максимално информация за нея.Обича откритите пространства и свободата.Побеждава за сметка на голямата си осведоменост за развитието на събитията.

Магията на Въздуха е свързана с Хаос-магията на Спеър,някои практики на Кроули,техниките за създаване на късмет или неуспех,а също всички видове гадания и предсказване на бъдещето.Тук се отчитат разни варианти на събитията и тяхната реализация.
Във външността на ОГНЕНИЯ МАГ се чувстват скрити сила и напрежение.Във всяка ситуация се стреми да действа бързо,без предварителна подготовка.Обича приключенията и риска.Побеждава заради способността му в подходящия момент да изригне от него голямо количество енергия.

Огнената магия се основава на всички видове енергийна работа.Натрупване на енергия,управление на енергийните потоци,създаване на енергетични обекти.Всички видове бойна магия се отнасят към магията на Огъня.
ВОДНИЯТ МАГ е гъвкав и подвижен.Впечатленията,които създава за себе си са различни,в зависимост от ситуацията ,в която се намира.Обича не само да фантазира,но и да претвори мечтите си в ралността.Побеждава заради способността си да обърне събитията в неочаквана посока.

Водната магия се занимава с разни картини на света,ползва астрални проекции,влияе се върху психиката на хората.Към стихията на Водата се отнасят повечето практики на Кастанеда,чародейството,свързано с изменение на външността,магията на илюзията и въвеждането на противника в заблуждение.

В действителност, маговете най-често работят не с една, а поне с две стихии,към които имат афинитет. Човек само трябва правилно да е усетил способностите си и да умее да работи с тях.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s